Corona maatregelen

Corona maatregelen

Vanaf maandag 22 juni 2020 is de Bolk weer open voor haar leden en sinds 1 juli ook weer voor kandidaat- en oud-leden. Tijdens het collegejaar zal de Bolk maandag t/m vrijdag vanaf 9 uur ’s ochtends toegankelijk zijn voor zij die daar willen studeren, commissiewerk willen doen en willen borrelen. Reserveren via het reserveringssysteem is verplicht. Ook inschrijven voor de eettafel verloopt via het reserveringssysteem. Leden die in het weekend op de sociëteit willen zijn, moeten een afspraak met het bestuur maken. In de zomervakantie is de Bolk slechts een paar dagen per week open.
Het bestuur roept commissies op om hun vergaderingen zo veel mogelijk online plaats te laten vinden, zodat de sociëteit toegankelijk blijft voor zij die behoefte hebben aan sociaal contact. Alle activiteiten vinden plaats op het digitale circuit.

De belangrijkste regels, welke als uitgangspunten zijn gebruikt, zijn:

 

  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Blijf thuis bij verkoudheids- en griepklachten
  • Was regelmatig de handen
  • Niesen en hoesten in de elleboog

 

Vanwege het houden van 1,5 meter afstand kunnen er maar circa 10 mensen tegelijk op de sociëteit zijn en zijn er uitsluitend zitplaatsen. Tijdens de openingstijden is er altijd bestuur of een plaatsvervangende toezichthouder aanwezig om toezicht te houden op de naleving van de regels. Wanneer iemand zich niet houdt aan de 1,5 meter regels kan de toegang van dit lid tot de sociëteit ontzegd worden. Alle op de Bolk geldende regels ten tijde van het coronavirus zijn hier “regels coronatijd” te vinden.